Comuniat 51-266, Presentació Llibre "Xalant per la Vegueria Penedès" de Fèlix Simon, 15.12.2022

Dijous 15 de desembre a les 19 hores
Auditori del VINSEUM de Vilafranca del Penedès 

Presentació del llibre de Fèlix Simon
XALANT PER LA VEGUERIA PENEDÈS

 Llibre de dos volums, amb un total de 648 pàgines i amb el mapa desplegable de la Vegueria, tot dipositat en una funda que els embolcalla.

-       XALANT I (Plataforma per una Vegueria Pròpia 2005-2017)

-       XALANT II (Associació Pro Vegueria Penedès 2017-2022)

El llibre és un compendi de la ingent qualitat de material publicat en defensa d’aquests ideals: intervencions als plens municipals, al Parlament, en debats, congressos, xerrades, etc., així com escrits als mitjans de comunicació, comunicats de premsa, edicions especials, fullets, mapes, vídeos, llibres...      I s’ha fet amb el convenciment que valia la pena posar en valor tot aquest material, un llegat que seria bo que no es perdés ja que és fidel testimoni d’un temps i d’un espai, el de la Vegueria Penedès del segle XXI. 

Tant el llibre com l’acte de presentació volen ser un reconeixement a l’acció i la tenacitat de tantes persones i entitats, amb el suport de la majoria d’ajuntaments del territori, que van fer possible la gesta de canviar les lleis per tal que el Penedès disposés del seu Pla Parcial Territorial i d’una Vegueria Pròpia.

De tot plegat se’n donarà fe a la primera part de l’acte mitjançant les intervencions de persones vinculades a la Plataforma i a l’Associació. A la segona part el to canviarà completament i consistirà en el monòleg de TONI ALBÀ titulat: Catalans, existir o deixar d’existir? Aquesta és la qüestió.

Tothom hi es convidat.