Comunicat 202, Compromís del Vicepresident del Govern amb el Penedès, 25.05.2016

Positiva reunió de representants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia amb Oriol Junqueras

 

Avui dimecres 25 de maig ha tingut lloc una  trobada  de representants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia amb el Vicepresident del Govern de la Generalitat i Conseller d’Economia Sr.Oriol Junqueras. La reunió s’ha celebrat a la seu de la Vicepresidència del Govern i Departament d’Economia. La representació de la PVP comptava amb el seu president Fèlix Simon, el qual estava acompanyat de Jaume Casañas, regidor de Cunit, del vilanoví Albert Tubau, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs i de Pere Carles del Grup Carles d’Igualada, de manera que es comptava amb una sòlida representació del món local, del món cultural i del món empresarial de la vegueria, i de les quatre comarques penedesenques; també hi ha estat present Lluís Juncà, cap de comunicació de la Vicepresidència del Govern de  la Generalitat, i Mònica Hill, regidora de Vilafranca,

L’objectiu de la reunió era informar el vicepresident del Govern de les darreres gestions i activitats dutes a terme des del Penedès i alhora exposar-li la necessitat de dotar el Penedès dels mateixos instruments de què disposen els altres set àmbits, començant pel Delegat de la Generalitat al Penedès el nomenament del qual depèn del Departament de Vicepresidència. Oriol Junqueras s’ha mostrat del tot receptiu amb la demanda, ha reconegut que la Generalitat està en deute amb el Penedès i ha confirmat la seva determinació a dur a terme aquest nomenament. Per fer-lo efectiu ha indicat que resta pendent de l’informe jurídic que ha de permetre que la funció pública del govern català (depenent del Departament de Governació) convoqui aquesta plaça de delegat del governi i a partir d’aquí procedir al nomenament: ha reiterat que aquesta era la seva voluntat política compartida pel mateix president Puigdemont.

Pel que fa a les descentralització dels serveis, ha indicat que s’aniran fent en la mesura que els diversos Departaments ho resolguin, però que en qualsevol cas el nomenament del Delegat és el tret de sortida per omplir de contingut executiu l’Àmbit Penedès i equiparar-lo a la resta d’àmbits. Pel que fa a la dotació econòmica, això en principi no ha de suposar un increment de despesa, simplement caldrà una reassignació dels recursos ara existents, fent revertir a l’Àmbit Penedès les assignacions que corresponen a les realitats territorials on actualment son adscrites les diferents comarques.

 

Els representants de la PVP també han comentat al vicepresident Junqueras la proposta que les delegacions dels serveis estiguin repartides a les quatre capitals comarcals, proposta que el vicepresident ha considerat oportuna i innovadora i s’ha mostrar predisposat a fer que es dugui a terme.

També s’ha aprofitat la trobada per parlar de la modificació de la llei de vegueries, tot i no ser un tema de govern, sinó de Parlament, però Junqueras creu que no hi ha d’haver cap inconvenient perquè es faci aquesta modificació a la qual el seu partit dóna ple suport.

Per part de la PVP considerem aquesta trobada del tot positiva i profitosa, el posicionament del vicepresident en el tema del Delegat del Govern ha estat inequívoc i per tant ens cal confiar que ben aviat se’n faci efectiu el nomenament com a primer i transcendental pas de reconeixement polític del l‘Àmbit Penedès.

 

 

Declaració d’Olèrdola

Aquesta setmana de notícies encoratjadores ha començat amb la “Declaració Mir Geribert” feta a Olèrdola per alcaldes i regidors de Convergència Democràtica de Catalunya de les quatre comarques penedesenques. Es tracta d’un posicionament clar i contundent a favor de l’Àmbit i la Vegueria Penedès, que des de la PVP no podem fer més que celebrar.