Comunicat 13-228, Presentem Al.legacions al Pla Director Urbanístic de l'Activitat Sant Marçal - Cal Vies, 25.09.2019

El passat 31 de juliol denunciàvem en el comunicat 12-227, la nostra sorpresa i perplexitat, de l’inici per part del departament de Territori i Sostenibilitat del procediment de formulació del Pla director urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies, emmarcada dins l’àmbit de l’eix central d’infraestructures i en òrbita de la pretesa plataforma intermodal de mercaderies del Logis Penedès; alhora demanàvem públicament “que és paralitzi qualsevol intent de modificació dels plans vigents fins l’aprovació del Pla Territorial parcial del Penedès”.

Davant d’aquesta amenaça, una més de les que venim patint al Penedès aquests darrers anys, s’ha constituït la plataforma transversal SOSPENEDÈS, per fer una defensa radical dels nostres interessos. Les entitats i col•lectius que inicialment integren la plataforma són: 

- Associació Pro Vegueria Penedès (PVP)

- Bosc Verd

- Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI)

- Geven, Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès

- No fem el Cim

i amb la col•laboració d’Ecologistes de Catalunya, i el Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans.

S’estan fent presentacions de la iniciativa a diverses poblacions penedesenques i presentant mocions als Plens municipals. I per presentar al•legacions, recordem que la fase de participació pública finalitzarà el 30 de setembre; en aquesta fase la ciutadania i els grups específics als quals s’adreça la consulta poden fer les seves aportacions a la següent adreça 
(https://participa.gencat.cat/processes/calvies). 

En el document d’al•legacions, que des de SOSPENEDÈS, estem recollint aquest dies, i que molts ciutadans i entitats estan signant, DEMANEM:

1.- Que el Molt Honorable Conseller de Territori Sostenibilitat i els alcaldes de Castellví de la Marca, Castellet i al Gornal i l’Arboç, retirin la petició de redacció del PDU de Cal-Vies-St. Marçal.

2.- Que s’apliqui una moratòria a tot el territori de la vegueria Penedès a tots els plans i projectes que puguin alterar les futures decisions derivades del debat de la ciutadania del territori sobre el Pla Territorial.

3.- Proporcionar els mitjans necessaris per a que la societat civil sense excepcions puguin participar directament en l’elaboració del Pla Territorial Parcial de la vegueria Penedès.

4.- Introduir i treballar sobre els criteris d’un model territorial centrat en la gestió d’una Regió Agroalimentària de la Veguera Penedès, un model de vegueria basat en l'equilibri de diferents pilars, un dels quals és la indústria i dintre d'ella, el sector agroalimentària en el marc del Pla Territorial.