Comunicat 2-217, Declaració d'Urgència, 26.10.2017

El secretariat de l’entitat PRO VEGUERIA PENEDÈS, en reunió celebrada el passat dilluns 23 d’octubre de 2017 a Vilafranca del Penedès per debatre la decisió de l’Estat espanyol de voler aplicar l’article 155 de la Constitució Espanyola per impedir la declaració d’independència del nostre país després del referèndum celebrat el proppassat 1 d’octubre, ha acordat, d’una banda, exigir la immediata posada en llibertat de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), atès que l’empresonament per raons polítiques és del tot impossible en el marc de l’actual Unió Europea (UE), a banda que atempta contra els drets que recull la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides i contra el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals. Per aquest motiu també s’adhereix al manifest “Tots som els Jordis”, a iniciativa dels diferents Secretariats Nacionals de l’ANC. I de l’altra, també ha acordat adherir-se a la moció que han presentat conjuntament l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que diu el següent:

 

Primer. Manifestar el suport al Govern i al Parlament de Catalunya per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

 

Segon. Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.

 

 

Tercer. Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.