Comunicat 161 - CAMPANYA PER LA VEGUERIA PENEDÈS, Assemblea de la PVP i consideracions sobre l’Àmbit de Planificació del Penedès

02-01-2012

Vegueria Penedès Ara

En el nostre comunicat anterior recordàvem que la vegueria continuava encallada; un dels objectius bàsics d’aquesta roda de premsa és donar a conèixer la nova campanya que recupera un eslògan ja utilitzat `però malauradament encara vigent: VEGUERIA PENEDÈS ARA

L’objectiu de la campanya és desbloquejar les dues proposicions de llei que dormen en un calaix de la Mesa del Parlament per tal de modificar l’article 9 de la Llei de Vegueries i afegir-hi la vuitena, la del Penedès. Hem previst diverses accions:

1.- Enviar una carta demà mateix a la Presidenta del Parlament demanant-li que, atès que el seu grup té majoria absoluta a la Mesa, desbloquegi les propostes (recordant-li que una és de CiU) i també per demanar-li una entrevista amb una representació de la PVP. Us adjuntem la carta.

2.- Fer una crida als ciutadans penedesencs per enviar un correu a la Presidenta del Parlament en el mateix sentit que la carta. És un text més breu, però en la mateixa línia. Us l’adjuntem i estarà penjat a la nostra pàgina web. Demanem que els correus s’enviïn durant el mes de gener a tot estirar.

3.- Fer una crida als grups parlamentaris i a tots els partits per tal de donar suport a la iniciativa popular d’enviament massiu de correus.

4. Divulgar aquesta campanya al màxim comptant com sempre amb la complicitat dels mitjans de comunicació, especialment els locals.

5.- Iniciar una roda d’entrevistes al Parlament, amb caràcter d’urgència, per parlar dels temes referits al desplegament de l’Àmbit i especialment de la Vegueria Penedès. Mirarem de fer-les durant aquest mes de gener.

 

Assemblea general i renovació de la Junta de la Plataforma

El passat 25 de novembre de 2011 va tenir lloc a Igualada  la preceptiva assemblea general ordinària de l’entitat. Es van complir tots els tràmits jurídics previstos d’aprovació de la memòria de l‘assemblea anterior, aprovació de comptes i de pressupost, informe d’activitats i projectes de futur. També es va procedir a la renovació de la Junta i va ser escollida per unanimitat l’única candidatura presentada. Els noms de les persones que la conformen són al final d’aquest comunicat.


Composició de la Junta de la Plataforma per una Vegueria pròpia
 

          
President:
Manel Cervera
 
Vicepresident:
Jordi Sogas
 
Secretària:
Marisa Ibàñez
 
Tresorer:
Toni Vidal
 
Vocals:
Antoni Castells
   
Sergi Marín
   
Julio Ramón
   
Antoni Riera
   
Fèlix SimonConsideracions sobre l’Àmbit de planificació Penedès

En el nostre comunicat anterior vàrem va informar de l’edicte del Departament de Territori i Sostenibilitat, publicat DOG el 23-12-2011, i que constituïa el tret de sortida del desplegament de l’Àmbit Penedès. Ho hem considerat una magnífica notícia tot i un certs dubtes que manifestàvem i que la lectura detallada del decret de fet ha confirmat. El decret insisteix molt en la continuïtat territorial i estableix de manera apropiada que la consulta als municipis afectats és de sentit negatiu, és a dir que si no s’hi manifesten explícitament quedaran a l’àmbit Penedès. Ara, el procediment és llarg: 2 mesos de consulta i 2 mesos perquè la Comissió Territorial emeti el dictamen; després el govern tindrà 3 mesos per prendre l'acord d'encarregar el Pla Territorial... i el temps per elaborar-lo; tot plegat estimem que ens porta un mínim d'un any fins que això es tradueixi a alguna cosa.


Al Grup de treball, constituït per 18 persones, el territori hi serà representat per vuit persones que han de ser membres dels ens locals a raó de dues per comarca. No hi és prevista en principi la presència de representants d’entitats i associacions cíviques i davant d’això proposem que es presentin al·legacions (hi ha temps fins el dia 20) perquè hi puguin ser presents.

Pel que fa a la Memòria, s’ha de destacar que tot està enfocat a impedir que hi hagi costos, i que aquests es carreguen a l’Institut d'estudis territorials. A la Memòria es fa esment que una de les raons de l’establiment del Pla territorial del Penedès és satisfer les demandes del territori, reconeixement aquest molt positiu, però que en canvi topa amb l'escassa participació prevista. Finalment i esvaint dubtes que s’havien presentat, el Pla és “com els altres”, és a dir que tindrà la mateixa consideració i jerarquia que la resta de plans territorials ja aprovats.


Foto de la Roda de Premsa efectuada el 02-01-2012 a Vilafranca del Penedès (local social de Els Castellers de Vilafranca, c/General Prim 11):