Comunicat 39 - Declaració del Penedès, 18.01.2006

    

Comunicat 39
23.01.2006
       
     

DECLARACIÓ PEL PENEDÈS

Ben aviat el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat prendran una decisió definitiva sobre les vegueries. No podem adormir-nos i deixar al vent de la sort l’esforç dut a terme fins ara. Calen més accions, que progressivament, no cal dir, tindran un marge més limitat de temps.


Es tracta del següent : el proper dia 22 d’aquest gener de 2006 se celebra l’etapa vilafranquina del Xató que és, sens dubte, un element comú i identitari de les nostres contrades. Enguany coincideix amb la festivitat de Sant Antoni Abat i els seus “Tres Tombs” i voldríem aprofitar aquesta diada conjunta per donar nota de la nostra presència com a defensors/res d’una Vegueria Pròpia, ja sigui davant del públic que hi acudeixi - al qual invitarem un cop més a adherir-se a la campanya- com davant de la premsa i les institucions del país. Hem previst, doncs, aquests actes:

1 - A les 11,- hores, trobada, davant del monument de Milà i Fontanals de la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca, de tots/es els càrrecs municipals i comarcals que han donat suport polític a la creació d’una Vegueria Pròpia.

2 - Signatura i lectura de la DECLARACIÓ PEL PENEDÈS, un manifest que expressi el convenciment i la voluntat dels/les signants per defensar la creació d’una Vegueria Pròpia davant les instàncies que es creguin oportunes i amb estratègies el més unitàries possible.

3 - Menjada del xató, complementada amb foto i pitet, davant dels presents a l’acte com a rúbrica festiva de tot el que demanem. Més una visita, distesa i tranquil·la, a la mostra del xató.

Esperem que el xató, que tantes variants té a les nostres comarques, i els Tres Tombs seculars, siguin com una prefiguració de la riquesa d’aportacions i d’entusiasme per una vegueria aconseguida entre tots/totes.