Comunicat 30 - Entrevista amb el Conseller Saura, 7.11.2005


Comunicat 30
7.11.2005
 
Entrevista amb el Conseller Saura

Divendres dia 4 de novembre, desprès de la reunió amb el consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, i abans de la inauguració al Museu de l’Acte per la recuperació de la memòria Històrica, el Conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura es va reunir a la mateixa seu del Consell Comarcal amb 4 representants de la "Plataforma, per una Vegueria Pròpia", i ho va fer acompanyat de tres sots-secretaris.

 
   

Desprès d’escoltar un breu resum de la trajectòria de la Plataforma i de les seves propostes, el conseller va manifestar que fa més d’un any que hi ha una proposta, que encara desconeix el propi Govern, consistent en les bases que han de definir la nova divisió territorial de Catalunya i que ells plantegen en Vegueries.
El conseller Saura va garantir en tot cas que una vegada es facin públiques les bases es procedirà a fer-les arribar als territoris per que aquests es pronunciïn i desprès el Parlament pugui prendre la determinació que cregui mes convenient.
La poca estona que vàrem tenir per poder debatre, va obrir la possibilitat de fer una nova trobada amb més temps per poder aprofundir i debatre la nova divisió territorial, que evidentment la Plataforma aprofitarà.
Aquesta es la quarta de les entrevistes que mantindran els membres de la Plataforma amb tots i cadascun dels responsables del Govern de la Generalitat, per tenir la garantia que el nostre govern consultarà el territori abans de prendre qualsevol decisió. La nostra institució primera ha de posar en pràctica el principi de subsidiarietat i fer possible que des del territori es duguin a terme les tasques de govern que ens corresponguin i a les quals tenim dret.