Fèlix Simon , el 3 de Vuit, 05.02.2010, Ens mobilitzem? O ara o mai!

El dimarts va ser un dia molt trist per al Penedès. El govern va presentar el projecte de llei de vegueries i en va fixar 7 ignorant a consciència el Penedès. El conseller republicà de Governació Jordi Ausàs ha actuat amb opacitat, s’ha plegat a la voluntat del PSC i no ha donat resposta a l’al•legació presentada.

 

El Penedès se sent menystingut pel govern de Catalunya i traït per alguns dels membres que en formen part. Des de la Plataforma hem insistit darrerament que el conseller Ausàs no prestava atenció al consens que hi ha al Penedès i a la majoria favorable que tenim al Ple del Parlament, i anava repetint una i altra vegada la mentida que hi havia consens polític, territorial i institucional per a set vegueries.

 

Ens toca resistir i perseverar. Un país com el nostre, ha de tenir uns referents territorials clars, inequívocs i assumits per la ciutadania.  Si aquest territori vol veure realitzat el seu somni, cal que la seva gent estigui disposada a guanyar-se’l i a pagar-ne un preu; si no val més quedar-se quiets i acceptar que altres decideixin per nosaltres.

 

Malgrat sap tothom que res no esgota tant com la defensa de les obvietats, el Penedès ha de donar una resposta contundent a la provocació del govern. Que ningú no dubti que, si ho fem, ens en sortirem, i que al final l’aprovació de la llei de vegueries serà bona per al país perquè s’haurà aconseguit en la seva tramitació incorporar-hi la vuitena. Si no fos així, seria nefast per al Penedès... i per a Catalunya.

 

Fèlix Simon
President
PLATAFORMA PER UNA VEGUERIA PROPIA