ADRIANA LLORENS, Diari de Vilanova, 13.10.2006, Compromís de CIU-Garraf

La organització territorial que se sol·licita des del nou Estatut de Catalunya, esdevé el tret de sortida, que replanteja la voluntat històrica d’algunes comarques per formar part de vegueries pròpies. Les comarques del Garraf, Alt Penedès, Baix Penedès i Anoia tenim, doncs, una oportunitat única per decidir quins són els lligams i des d’ on volem fer palesa, la nostre identitat i la nostra voluntat de ser, després de més d’un segle pertanyent a unes delimitacions imposades des de fora del nostre País.
Atenent a una primera proposta de divisió territorial, el Garraf (com l’Alt Penedès) era situat dins la delimitació de la Vegueria de Barcelona. Però aquesta primera aproximació no és (i no ha de ser) res més que això: una primera proposta. És evident que hem de defugir de les imposicions (massa que n’ hem patit) i permetre que el territori defineixi què prefereix.
I és en aquest sentit, que el grup d’homes i dones del Garraf de Convergència i Unió, hem fet una aposta clara i inequívoca pel dret a decidir. De manera que, esperonats des de la ciutadania, l’associacionisme i molt especialment des de la plataforma per la Vegueria Penedès, hem presentat tres mocions a debatre tant en el Ple Comarcal com en els diferents Plens Municipals.
Així, en la mateixa línia de treball i conjuntament amb altres companys de CiU de l’Alt, Baix Penedès i de l’Anoia, hem escoltat al Garraf i la resposta és ferma i evident: s’han aprovat totes les mocions debatudes a favor d’una Vegueria Pròpia pel Penedès.
Ara venen les eleccions al Parlament, i no cal dir que aquest és un moment clau, on totes les formacions polítiques haurien d’aclarir quin és el seu posicionament al respecte de la nova divisió territorial, que pot fer desaparèixer les províncies en favor de les Vegueries.
Així, des del grup municipal i comarcal de CiU, i concretament els diputats de la Federació que es presenten pel Garraf, reiterem el nostre compromís de lluita i treball, el nostre posicionament ferm i responsable, en favor d’una Vegueria pel Penedès. No volem ser fagocitats ni diluïts per la gran metròpoli, no volem perdre la idiosincràsia que ens caracteritza i ens fa diferents, no volem deixar passar una oportunitat única per aproximar i descentralitzar l’Administració pública, no volem que ens imposin el model de creixement urbanístic, econòmic i social...
En definitiva, ens comprometem a contribuir en el manteniment de la identitat de Catalunya, que és justament la suma de cadascuna de les identitats que formen el seu territori... per què formar part de la Vegueria Penedès pugui ser la nostre manera de ser catalans.

Ariadna Llorens. Regidora Grup Municipal CIU Vilanova i la Geltrú