ENRIC ASES, El 3 de vuit, 04.08.2005, "Master" en democràcia

“Master” en democràcia per a la Federació X del PSC, i l’Agrupació local d’Iniciativa per Catalunya Verds-Vilafranca.
 
    Si de sobte els partits grans, ens demostressin que son uns “grans partits”, ens quedaríem sorpresos, doncs fins ara ni el grans ni els mes petits, “agafadets de la maneta”, donen cap prova ni de la seva maduresa política ni molt menys del seu sentit i respecte de la democràcia.
Recentment la “Federació X” del PSC, comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, han informat del seu acord, unànime, de retirar els seus representants a les Comissions paritàries sobre la Vegueria. I ho justifiquen donant uns arguments, “els seus”, que ni s’ajusten a la realitat, ni tampoc, i molt menys, a la veritat,.
En primer lloc cal preguntar-los si malgrat que “alguns” diuen que estan a favor de la mateixa, estan assabentats de que encara que “ells” no votessin a favor de la Vegueria, sempre han d’acceptar el resultat majoritari del vot favorable dels Plens, compost per regidors electes escollits, en les eleccions municipals, pels vilatans/vilatanes com es el cas de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
Si “tots els Regidors”, dins del Ple municipal del 21 de març d’enguany, han pres “democràticament” l’acord de “la creació de la Comissió Paritària, constituïda per un representant de cada partit polític amb representació municipal”, com s’entén que ara la Federació X, “soleta i unilateralment” decideixi, “antidemocràticament” actuar en contra de l’acord “democràtic” d’uns càrrecs electes, als que constantment es refereixen, quan intenten menysprear i menstenyir la funció i tasques d’aquesta comissió?
Qui fa “demagògia i desvirtua”, de forma partidista interessada i antidemocràtica, l’autèntic debat i possible posicionament polític? Qui es que desgasta “a qui”? Qui son els que impedeixen la constitució de Comissions Paritàries al Garraf i al Baix Penedès? Perquè confonent als vilatans/vilatanes amaguen els seus autèntics motius, i arguments? Perquè, d’una vegada, no diuen la veritat i les avantatges que, per a “ells”, te el ser “metropolitans” en lloc de “penedesencs”? Perquè no diuen que la Federació X, amb els seus “caps” al davant, han acordat anar en contra de la Vegueria del Penedès? Perquè no parlen dels Ajuntaments que han acordat fer aportacions econòmiques que permetin “seguir treballant en l’objectiu d’explicar i obrir el debat de la Vegueria a tota la ciutadania”?
No es bo justificar les seves decisions “antidemocràtiques” aplicant el vell criteri de que “o s’està amb ells, o s’està en contra seu”. En quin “espai formatiu” han rebut aquesta consigna, mes pròpia d’un adoctrinament gens integrador, que no d’un criteri participatiu que permeti, en lo possible, aconseguir un ampli consens democràtic, on el be comú sigui el mes gran possible i no restrictiu ni partidista.
Per finalitzar i responent a l’Agrupació local d’Iniciativa per Catalunya Verds “companys de viatge del PSC” a l’Ajuntament de Vilafranca, es ben evident que es podria afegir, demanant-li que investigui per conèixer, i que expliqui, “qui es el que va contra algú”, i qui es aquest “algú”, a la vegada que reflexioni envers quines son les “veus que desentonen” en contra de la Vegueria. De ben segur que no son les de la Plataforma. Son les dels seus “companys de cadira a l’Ajuntament de Vilafranca”?. Cal vigilar, doncs se’ls hi comencen a encomanar “tics com les fugides”. I això no beneficia a ningú, que es declari “demòcrata”. I molt menys al Penedès al que diuen defensen. Com?

Enric Ases
Olesa de Bonesvalls