CASIMIR BOY I NUÑEZ. Carta al 3 de vuit: Penedès vegueria, malgrat tot

Pot semblar fins i tot il·lús que desprès de la vinguda del Conseller de Governació, encara surtin articles i opinions com aquesta i les que sortiran. Hi ha qui se’n alegra de les declaracions del Conseller i fins hi tot intenta reblar el clau amb informacions errònies, però anem a pams. De moment la proposta d’organitzar territorialment el nostre País en set Vegueries es això una proposta, encara no aprovada i sobre la qual hi ha molt a dir, sobretot per part dels territoris afectats on hi ha moviments que la qüestionen, fent -ne d’altres que dibuixen un mapa diferent, el Penedès i l’Alt Ter.
És cert que sobre la taula tenim la proposta no aprovada de set Vegueries, però també ho es que el mateix informe Roca que tant s’utilitza per la seva justificació parla de la consulta als territoris, no és cert com diu aquest diari que en el Congrés de Lleida d’ERC del passat juliol s’aprovés la proposta del Conseller Carretero, en canvi si ho és que al Consell Nacional de Tremp d’octubre del mateix any, es donés el vist-i plau a les set Vegueries i aquelles que el Parlament de Catalunya en el seu dia consideri convenient aprovar, per aquesta raó es justa i necessària “l’abrandada” Declaració d’Olèrdola, així com totes aquelles iniciatives que estan en marxa en el marc de la futura Vegueria perquè aquesta esdevingui una realitat.
Segurament si tots els esforços es concentressin en aquest objectiu i anéssim a una en lloc de tirar-nos els plats pel cap el camí seria mes planer, perquè els convergents acusen al tripartit de voler metropolinitzar el Penedès en canvi no els he sentit dir que volen una organització diferent i si que ells tenen clar les set vegueries o no?. I els socialistes que si que defensen la nostra metropolinització però intenten de arreglar-ho amb la collonada de mancomunar serveis que no els tenim molts ja de mancomunats, potser que avancem una mica mes i anem a consorciar. I les altres forces polítiques com les CUP? O les entitats, els sindicats, les agrupacions d’empresaris, els consells d’alcaldes, i o la premsa que hi diu, es volen dissoldre també en el magma metropolitá i reduir el seu àmbit cada cop mes localista o volen continuar sent la veu del territori?. Hi ha molt en joc i molt per fer i tot encara es possible.
Que tornem a ser una Vegueria i puguem decidir i planificar en igualtat de condicions que els altres territoris depèn de nosaltres en gran part, coordinem els esforços, creem opinió i tinguem-ho clar posem els interessos del territori i les persones que hi vivim per damunt dels partidistes, hi guanyarem tots, penseu que dividir el nostre País en set Vegueries es fer un set a Catalunya, que no hàgim d’anar apedaçant mes endavant.
I en un altre article us donaré les meves raons per la Vegueria, si em deixeu es clar.